Kogel door de kerk: Thomas Beelen verkast naar Feyenoord

Thomas Beelen maakt op korte termijn de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord, zo maken beide clubs via hun officiële kanalen bekend. De landskampioen heeft met de club uit Overijssel een akkoord bereikt over de transfer van de 22-jarige centrumverdediger.

Feyenoord verwacht naar verluidt de laatste details op korte termijn af te kunnen ronden. Beelen wordt daarmee de vierde zomeraanwinst van de Rotterdammers. In De Kuip treft de mandekker voormalig ploeggenoot Thomas van den Belt, die eerder ook de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord maakte.

Beelen kende vorig seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van de Blauwvingers. In september werd hij beloond met een contractverlenging tot de zomer van 2025. De verdediger speelde in totaal dertig KKD-wedstrijden en had een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

De afgelopen weken genoot Beelen interesse van diverse topclubs uit Nederland. Zo hadden AZ, FC Twente en PSV serieuze interesse in de mandekker. Feyenoord trekt uiteindelijk aan het langste eind.