Advocaat stopt nooit: "Kleine generaal kan weer bondscoach worden"

Dick Advocaat is volledig voor het blok gezet tijdens de uitzending van Veronica Offside. Volgens Hugo Borst en Martijn Krabbendam kan 'de kleine generaal' bondscoach worden bij een land, maar de trainer blijft zelf erg geheimzinnig.

Columnist Hugo Borst en journalist Martijn Krabbendam hebben informatie, waarvan Advocaat had gehoopt dat het privé bleef. "Waar mochten we het vanavond nou niet over hebben?", begint Borst geheimzinnig, waarna hij wordt aangevuld door Krabbendam. "Over Dick zijn eventuele nieuwe klus. Misschien gaat het nog door, toch Dick?"

Een mooie klus

"Dick kan een hele mooie klus aangaan, maar hij moet thuis nog even uitvechten of het mag. Als ik zeg waarover dit precies gaat, gaat het misschien niet door. Dat kunnen we niet doen. Het gaat in ieder geval om een land", vervolgt Krabbendam. "Ik weet niet waar jullie het over hebben", luidt de eerste reactie van Advocaat, die daarna voorzichtig laat doorschemeren dat er weldegelijk iets speelt rondom hem.

Advocaat laat zich eerst nog even ontvallen dat 'dit niet doorgaat', maar verklapt later in de uitzending toch wat meer. "Ik ben voor de korte termijn. Volgens mij gaat deze klus om de weg naar een WK. Of Saudi-Arabië een optie zou zijn voor mij? Nee, natuurlijk niet."