Stewart aan de bak; 'bod van 40 miljoen op Bakayoko, verhoogd bod op Sangaré en interesse in een Mexicaan'

De telefoon van Earnest Stewart staat roodgloeiend op dit moment. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Brentford een bod van veertig miljoen euro heeft gedaan op Johan Bakayoko, The Athletic weet dat Nottingham Forest een verhoogd bod heeft gedaan op Ibrahim Sangaré en de Eindhovenaren hebben een nieuwe verdediger op het oog.

Dat laatste nieuws melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Zijn naam is César Montes en hij moet tien miljoen euro kosten. De Mexicaanse verdediger wil weg bij Espanyol en hoopt nog voor het sluiten van de transferwindow, vrijdag 23:59 uur, een overstap te maken. De Eindhovenaren hebben concurrentie van een andere La Liga-club, want ook Almeria wil hem hebben.

Nottingham Forest heeft het bod van 35 miljoen euro verhoogd, maar de haalbaarheid is wel afhankelijk van de uitgaande transfer van Brennan Johnson. Hij moet namelijk voor 55 miljoen euro verkocht worden aan Tottenham Hotspur, want anders is de haalbaarheid van de Ivoriaanse middenvelder 'extreem moeilijk'. Rik Elfrink laat weten dat Sangaré donderdagavond een beslissing gaat maken over zijn toekomst.

Bakayoko tóch weg?

Romano maakt donderdagavond melding van een naderende deal tussen PSV en Brentford over de komst van Johan Bakayoko. De Belg wordt voor veertig miljoen euro verkocht en er is een doorverkoopclausule opgenomen in de overeenkomst. De terugkeer van Hirving Lozano lijkt nu definitief te worden én de Eindhovenaren kunnen de markt op voor een nieuwe verdediger.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers