Afellay adviseert clubleiding Feyenoord: "Je gaat toch niet aan kapitaalvernietiging doen?"

Ibrahim Affelay heeft zich uitgelaten over de mogelijke koop van middenvelder Sebastian Szymanski. De Poolse huurling van Dinamo Moskou kan voor zo'n elf miljoen euro definitief overgekocht worden, maar dat zou de voormalig profvoetballer er niet voor betalen.

In Studio Voetbal hebben de tafelgasten het over de beste opties komende zomer, maar daar is Szymanski te duur voor. "Ik zou hem wel halen als je er vijf of zes miljoen voor zou moeten betalen, maar ik vind hem ook niet elf waard. Je hebt Ramiz Zerrouki al gehaald, je hebt al veel middenvelders. Je hebt Quinten Timber ook nog. Je gaat toch niet aan kapitaalvernietiging doen? Ik zou het een onnodige aankoop vinden voor elf miljoen, als je Timber al voor zeven miljoen hebt gekocht van Utrecht", aldus Afellay.

Ook Van der Vaart ziet het nog niet helemaal in de Poolse middenvelder. "Ik denk dat ze heel goede middenvelders hebben. Natuurlijk vind ik het een lekker spelertje, maar ik vind hem nog wat licht. Bijvoorbeeld tegen AS Roma. Al helemaal voor tien miljoen. Dus ik zou het niet doen. Ik vind dit gewoon te veel geld voor hem."

Tegengeluid

Van Hooijdonk is het daar echter niet mee eens, want hij ziet de international volgend jaar wél graag in het Feyenoord-shirt. "Szymanski heeft ook wel echt scorend vermogen. Ik zou hem wel proberen te houden, ja. Daar kan je best tien of elf miljoen euro voor over hebben. Hij kan ook van afstand scoren en dat blijft natuurlijk een wapen. We hebben ook bij Jesper Karlsson gezien hoe gevaarlijk dat is. Szymanski kan dat ook", besluit Pi-Air.