Sparta noemt pijnpunt van Feyenoord: "Zij zijn nog zoekende"

Zondag staat de Rotterdamse derby op het programma. Sparta Rotterdam ontvangt landskampioen Feyenoord en er heerst veel vertrouwen op Het Kasteel. Na een geweldig seizoen onder Maurice Steijn proberen de Rotterdammers met Jeroen Rijsdijk de stijgende lijn voort te zetten.

Hij blikt in gesprek met RTV Rijnmond vooruit op het treffen met de kampioen van vorig seizoen. "Wij hebben laten zien dat wij een lastige ploeg zijn om te verslaan. Kijk, de kans om een topwedstrijd te winnen is lastig, maar je moet er altijd vertrouwen in hebben. Het is in het verleden weleens gebeurd, maar het gebeurt niet elk jaar. Recent topduels zijn net de verkeerde opgevallen, maar we kunnen het niveau aantikken. Wee wonnen van AZ en FC Twente, een punt tegen PSV. Dus het kan.''

"Feyenoord is natuurlijk een goede ploeg, vorig seizoen werden ze niet voor niets kampioen. Ze zijn fit, tactisch heel flexibel. En dat team hebben ze nog steeds staan, al zijn ze door wat wijzigingen nog logisch zoekende naar de basiself", vervolgt de oefenmeester. "Dat biedt voor ons kans, als zij nog niet helemaal zeker zijn van hoe ze het echt willen doen. Al maakt dat het ook lastig voor ons om ons precies voor te bereiden. We moeten rekening houden met meerdere scenario’s."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers