Desastreuze interlandperiode voor Feyenoord: verdedigers keren geblesseerd terug

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer werden voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal en met het landskampioenschap in zicht lijkt het hosanna in Rotterdam. Toch heeft de interlandperiode voor de nodige problemen gezorgd bij de ploeg van Arne Slot.

Zo kreeg Wieffer een enorme schop te verwerken tijdens zijn debuut tegen Gibraltar (3-0). De middenvelder van Feyenoord kon verder, maar vertelde na afloop dat hij wel flink was geschrokken: "Ik voelde mijn hele been niet meer, maar gelukkig heb ik er nu geen last meer van. Het is nog wel helemaal blauw", zei de debutant tegenover ESPN

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Spierscheuring

Bij dezelfde zender ziet Hans Kraay Junior de problemen opstapelen voor Slot: "Die is wel aan het hyperventileren geslagen. Lutsharel Geertruida is teruggekeerd met een spierscheuring en dat zal hij ook meegekregen hebben", weet de analist/verslaggever te vertellen. Ook Gernot Trauner is niet helemaal fit teruggekomen na zijn uitstapje met het Oostenrijkse elftal. Hij wordt dinsdag onderzocht aan zijn knie.

Daar waar Wieffer fit genoeg lijkt om in de Rotterdamse derby tegen Sparta mee te spelen, is dit voor Geertruida en Trauner waarschijnlijk niet het geval. Hierdoor mist Slot in een klap twee van zijn beoogde achterste vier. Feyenoord speelt nog acht wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen en verdedigt een voorsprong van zes punten op naaste belager Ajax.