'Ajax richt pijlen op Duitse goalie'

Het WK is bijna afgelopen en dat betekent dat de prestaties op het eindtoernooi invloed hebben voor een aantal spelers. Alexander Nübel kwam niet in actie in Qatar, maar is een Duitse doelman en hij staat op huurbasis onder de lat bij AS Monaco. Volgens BILD willen de Amsterdammers meer weten van de sluitpost.

De 26-jarige Duitser staat officieel onder contract bij Bayern München, maar is uitgeleend aan AS Monaco en staat daar als eerste doelman onder de lat. Met de blessure van Manuel Neuer, die tijdens het skiën zijn been brak, moet de topclub uit de Bundesliga zoeken naar een nieuwe eerste keeper. Daardoor lijkt de kans groot dat de clubleiding Nübel vervroegd terug wil halen, maar met keeperstrainer Toni Tapalović wil hij niet in zee.

Daardoor lijkt Ajax mogelijk toe te kunnen slaan in de zomer, maar dat is echter nog verre van zeker. De Ligue 1-club uit Monaco hoopt namelijk op een langer verblijf van de sluitpost. Nübel lijkt in ieder geval niet meer terug te keren onder de lat in Duitsland en dat betekent dat de Amsterdammers zich in de zomer flink moeten uitsloven om hem te verleiden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers