Buitenlandse media lyrisch over dominant 'totaalvoetbal' Ajax tegen Juventus

Ajax heeft woensdagavond tegen Juventus in heel Europa indruk gemaakt. De Amsterdammers waren volgens tal van buitenlandse kranten beter dan de koploper van de Serie A en het jonge team van Erik ten Hag wordt overladen met complimenten. Een greep uit de krantenartikelen:

Corriere dello Sera (Italië)

"De jongens van Ajax hadden steeds de bal en speelden met de borst vooruit. Ronaldo was steeds op zoek naar de bal, terwijl Frenkie de Jong, David Neres en Donny van de Beek de kunst van het nooit verliezen van de bal demonstreerden. Het is niet vaak dat we Juventus zien in een onderdanige rol. Het resultaat was prima, maar er was geen tevredenheid. De arrogantie ontbrak, het was duidelijk wie het onderwerp was en wie het lijdend voorwerp."

AS (Spanje)

"Een spectaculair nieuw Ajax moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel na een onvergetelijke wedstrijd die veel belooft voor de return. Johan Cruijff zou trots zijn op zijn discipelen die De Oude Dame constant en met moed onder druk zetten. Het totaalvoetbal van de Nederlanders verzuimde de vruchten te plukken."

The Guardian (Engeland)

"Ondanks de enorme verschillen in budgetten, ondanks het hoge sprookjesgehalte: Ajax kon Juventus niet verslaan, maar heeft wel bereikt wat het wilde doen. Ajax maakte het een duel van gelijken van, net als de finales van 1973 en 1996. Het is nog lang niet gedaan."

L'Équipe (Frankrijk)

"Het jonge Ajax verbaasde opnieuw en imponeerde ook tegen Juventus. Een adembenemende wedstrijd. De teamgenoten van Frenkie de Jong slaagden er niet in te winnen, maar eerden ze hun groeiende reputaties in Europa."

Sky Sports (Engeland)

"Ajax liet zien dat de stunt tegen Real Madrid geen toevalstreffer was met een optreden met veel energie, hoge druk en veel kwaliteit. Het resultaat vertelt niet het hele verhaal. Ajax zal misschien na de return met spijt terugkijken dat de dominantie in de heenwedstrijd niet heeft geleid tot meer goals."

Marca (Spanje)

"De jonge spelers zijn voor niemand bang, hoe groot de tegenstander ook is. Tegen Bayern München was dat al te zien in de groepsfase en tegen Real Madrid in de achtste finale. Tegen Juventus hebben opnieuw veel spelers zich extra op de kaart gezet."

Sporza (België)

"Na Real Madrid ook Juventus uit de Champions League kegelen, het moet de natte droom van de Ajax-fans zijn. Die zagen hun ploeg ook vanavond met Amsterdams lef spelen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Ajax - Juventus, kwartfinale Champions League: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

'Ajax-fans opgepakt in Turijn, boksbeugels en bitjes gevonden in supportersbus'

Opinie van de Week! De beslissende vraag: hoe fit zijn Cristiano Ronaldo en Frenkie de Jong werkelijk?

Kan Frenkie de Jong spelen tegen Juventus? Zaakwaarnemer geeft duidelijkheid!

Interessante video: Zo zette Ajax Juventus constant onder druk

Geschorste Noussair Mazraoui veranderde tijdens #ajajuv in 'kleine hooligan'

Juventus-uitblinker houdt aan duel in Amsterdam blessure over, onzeker voor return

Biografie en huldiging Jurgen Ekkelenkamp na overtreding op Ronaldo (LOL)

Diehard Ajax-fan doet voor hoe hij juichte na goal David Neres, LOL!

Arnold Bruggink heeft met open mond naar Ajax zitten te kijken