Krabbendam enthousiast over aanwinst: "Hij past zich snel en goed aan bij Feyenoord"

Volgens Martijn Krabbendam heeft Feyenoord een hele goede slag geslagen met het aantrekken van PEC Zwolle-verdediger Thomas Beelen. Gezien het verschil in niveau ontstonden er twijfels over een goed huwelijk, maar inmiddels is dat gedraaid naar concurreren met aanvoerder Gernot Trauner.

In het ESPN-programma Voetbalpraat opent de clubwatcher van Voetbal International het bal en vertelt hij over de indruk die hij heeft gekregen van Beelen. "Hij past zich snel en goed aan bij Feyenoord. Op basis van data konden ze eigenlijk meteen al inschatten dat hij kan gaan concurreren met de centrale verdedigers die ze hebben. Dat was voor Feyenoord een aanleiding om met die jongen in zee te gaan, en hij doet het prima. Tegen Benfica viel hij in en maakte hij weer een uitstekende indruk. Natuurlijk moet je altijd even afwachten, maar de eerste signalen zijn zeer positief", luidt het oordeel.

Ook de van Newcastle United overgekomen Yankuba Minteh stelde Krabbendam tevreden. "Tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle kreeg hij speelminuten. Hij was heel snel, maar vaak als je heel snel bent, ben je ook blind. Bij hem zag je toch op het juiste moment een balletje breed geven en overzicht houden. Zondag had hij ook weer een goede loopactie, maar miste hij helaas wel een grote kans één op één met de keeper. Deze speler gaat echt een wapen worden met zijn snelheid. Als invaller heb je iets waar je op kunt terugvallen."