Rondje langs de velden: De uitslagen op de tweede dag van het EK

Yamine Lamal, Fabián Ruiz, en Michel Aebischer waren de hoofdrolspelers van dag twee van het Europees kampioenschap! Zwitserland, Spanje en Italië sluiten hun eerste speelrondes met een goed gevoel af. De samenvattingen vind je hieronder!

Zwitserland rekent na sterke eerste helft af met Hongarije

Ogenschijnlijk de twee ploegen die strijden om plek twee én drie: Hongarije en Zwitserland. De Hongaren stonden in de eerste helft defensief helemaal verkeerd en moesten daardoor twee tegentreffers incasseren. Een doelpunt van Varga bracht de spanning voor even terug, maar invaller Breel Embolo gooide het duel in de blessuretijd definitief in het slot. Eindstand: 1-3.

Spanje maakt gehakt van Kroatië na masterclass Yamal

Het Spaanse elftal begon ook voortvarend aan het EK. Na een aanvallende start kwam Kroatië iets beter in de wedstrijd, totdat Alvaro Morata de score opende. Niet veel later was het Fabián Ruiz die de voorspromg verdubbelde en toen was de ban definitief gebroken. Vlak voor rust kwam Dani Carvajal ook nog op het scorebord en in de tweede helft leek Kroatië dat ook te doen, maar een strafschop werd gehouden door Unai Simon. Einstand: 3-0.

Italië herpakt zich na wonderstart Albanië

De Albanezen begonnen in het Signal Iduna Park in Dortmund fantastisch aan hun EK. Ze profiteerden van een hele foute inworp van de Italianen en wisten binnen 22 seconden te scoren. Daarmee heeft Albanië een EK-record van snelste doelpunt ooit te pakken. Ondanks de slechte start, herpakte Italië zich goed. Alessandro Bastoni schoot tien minuten later de gelijkmaker binnen. Ze leken de grip te hebben op de wedstrijd. Niet veel later maakte Nicolò Barella de 2-1. De rest van de wedstrijd hield de Azurri stand en won de wedstrijd.
Eindstand 2-1.