Mossou ziet financieel verschil bij Klassieker: "Ajax heeft dat geld echt nodig"

Er zit nog maar één speelronde tussen en dan is het zover. Op zondag 19 maart spelen Ajax en Feyenoord een Klassieker die misschien wel gaat bepalen wie er in mei met de schaal zal staan. Ook Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad, ziet dat de belangen voor beide clubs enorm zijn.

"De wedstrijd in de ArenA wordt misschien nog wel belangrijker dan de eerdere editite dit seizoen in De Kuip", zegt Mossou bij de Voetbalpodcast van zijn medium. "Er staat nogal wat op het spel. Voor Ajax is Champions League-plaatsing financieel van cruciaal belang."

Dure huishouding

"Ajax mag dan financieel wel rijker zijn dan Feyenoord, maar ze hebben in Amsterdam een hele dure huishouding die niet zonder de Champions League kan", vervolgt de columnist zijn verhaal. "Feyenoord heeft dat geld gewoon nodig om uit de problemen te komen."

De Rotterdammers wisten vorig seizoen, ondanks de nasleep van de coronacrisis, om zwarte cijfers te schrijven. Feyenoord had, mede door de sportieve successen in de Conference League, een operationele winst van 1 miljoen euro. Over datzelfde boekjaar had Ajax een verlies van 24,3 miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt