'Spaanse club volgt Feyenoord smaakmaker'; vader ziet hem liever blijven

Feyenoord doet het dit seizoen erg goed en dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Aan trainer Arne Slot werd de hele winter getrokken en nu komen ook de eerste geruchte op gang rondom de spelers van de Rotterdamse koploper.

De Mexicaanse krant Marca MX weet namelijk te melden dat Sevilla interesse heeft in Santiago Giménez. De pas 21-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Cruz Azul voor 4 miljoen euro. Nu zou Feyenoord niet minder dan 15 miljoenen willen hebben voor de Mexicaanse-smaakmaker.

Vaderlijk advies

De vader van de spits, Christian Giménez, ziet zijn zoon liever nog in Nederland blijven. "We zijn blij met Feyenoord. Het is een grote club. Hij voelt de steun en de trainer houdt van hem. Santiago moet nog groeien, dat weten we, daarom hebben we geen haast om grote sprongen te maken. Het is belangrijk om niet te gaan zweven", stelt de man die zelf ook op hoog niveau gevoetbald heeft in Midden- en Zuid-Amerika. 

In de Eredivisie staat Giménez momenteel op zes goals uit 22 wedstrijden. In de Europa League ligt zijn doelpuntenmoyenne hoger. Daar scoorde hij viermaal in zes duels. Donderdagavond gaat voor Feyenoord de jacht op die Europese prijs verder. Dan nemen de Rotterdammers het in het Poolse Warschau op tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk.