Hartman sabelt ESPN-analist neer: "Daar zijn ze wel kritisch... Vooral op Feyenoord soms"

Quilindschy Hartman is dit seizoen definitief doorgebroken bij Feyenoord en ziet zijn de prestaties in zijn debuutseizoen worden beloond met een plek in de voorselectie van Oranje. De linksback van de Rotterdammers was te gast bij de YouTube-serie Bij Andy in de Auto van Andy van der Meijde en liet kort doorschemeren niet gecharmeerd te zijn van ESPN en met name Kenneth Perez: "Daar (bij ESPN, red.) zijn ze wel kritisch. Vooral op Feyenoord soms", stelt Hartman.

Hartman sprak bij Van der Meijde over zijn stormachtige ontwikkeling en ook de serie van de oud-voetballer kwam ter sprake. De linksback van Feyenoord sprak zijn bewondering uit voor Van der Meijde en de gasten die hij eerder had ontvangen, waarop de oud-prof aangaf het vooral luchtig wil houden en niet 'kritisch wil gaan doen': "Dat doen ze maar bij ESPN", aldus Van der Meijde. Hierop haakt Hartman in: "Daar zijn ze wel kritisch. Vooral op Feyenoord soms. Dat vind ik, tenminste", zegt de linksback, die vervolgens de vraag krijgt of hij denkt dat men bij ESPN kritischer is op Feyenoord dan op andere clubs.

Bekijk de uitspraken van Quilindschy Hartman over ESPN bij Andy van der Meijde (vanaf minuut 31.20):

Tekst gaat verder onder de video

Perez moet het ontgelden

Hartman is van mening dat iedere analist 'sowieso wel een clubvoorkeur heeft', waarbij hij Mario Been als Feyenoorder noemt. Hierna noemt hij de naam van een analist waar de linksback minder over te spreken is: "Perez is best wel negatief soms. Over Kökcü bijvoorbeeld. Dat is onze allerbeste speler en zegt hij: 'topclubs, hoe kan dat?' en dan denk ik: hou je mond", aldus Hartman over Kenneth Perez als analist bij ESPN.