Slot ziet bevestiging van stijgende lijn: "Mooie stap voor hen"

Zoals elke vrijdag gaf Feyenoord-trainer Arne Slot een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van de Rotterdammers dat weekend. Zaterdagavond spelen zij thuis tegen FC Groningen. Toch ging het voornamelijk over de voorselectie van het Nederlands Elftal, waar drie Feyenoorders in opgenomen zijn.

Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman waren de gelukkigen "Dit is een hele mooie stap voor ze, want hier hadden ze een halfjaar geleden niet van durven dromen. Het heeft wel een vervolgstap nodig, want het is leuker om bij de definitieve selectie te zitten."

Niet raar

Slot was niet verbaasd over het feit dat zijn drie spelers opgenomen waren door bondscoach Ronald Koeman. "Het is niet raar dat jongens die bij ons goed presteren in een grote voorselectie van Oranje zitten. Als je bij Feyenoord speelt weet je dat dat een bijkomstigheid is."

De drie Feyenoorders maken dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Zo zijn Geertruida en Hartman achterin niet meer uit de basis weg te denken en heeft Wieffer de plek die gereserveerd leek voor FC Twente speler Ramiz Zerrouki volledig eigen gemaakt. 

Feyenoord-doelman vertrekt