PSV dichtbij belangrijke slag: 'Nog harde noten te kraken, maar Simons blijft'

Volgens het Eindhovens Dagblad is het nog steeds 'het meest aannemelijk' dat Xavi Simons bij PSV blijft. Afgelopen week werd bekend dat PSG de terugkoopclausule van Simons activeert, maar de speler wil nog een jaar in Eindhoven blijven.

PSG heeft afgelopen week gemeld dat het Simons voor een gelimiteerde transfersom terug wil halen. Het management van de Oranje-international is echter nog altijd in gesprek met PSV over een verlenging. Darren Dein, de nieuwe zaakwaarnemer van Simons, heeft bij de Eindhovenaren laten weten dat het talent wil blijven.

Harde onderhandelingen

In Eindhoven hoopt men dat Simons bijtekent tot medio 2028, maar dat is nog niet rond. De gesprekken tussen de club en de speler lopen voorspoedig, maar er moeten nog wel flinke beslissingen worde genomen. 'De Eindhovense club moet namelijk niet alleen flink in de buidel tasten om hem aan boord te houden, maar ook een aantal concessies doen aangaande de mogelijke toekomstige transferopbrengst', zo schrijft het ED.

'PSV wil hem komend seizoen heel graag laten bevestigen, maar kan en wil zich ook niet helemaal uitleveren: in dat spanningsveld zaten de onderhandelingen.' Nog niets is rond, maar men lijkt 'daarin een modus te vinden'. 'De verwachting is wel dat er voor de start van het wedstrijdseizoen een klap op de zaak is gegeven en waarschijnlijk al eerder.'