Bevriende Aké en Van Dijk nu tegenover elkaar: "Op het veld is het oorlog"

Manchester City en Liverpool waren de laatste jaren dé twee te kloppen ploegen in Engeland. Dit seizoen zijn 'The Reds' wat afgezakt, maar staat ook City niet bovenaan. Zaterdagmiddag nemen de ploegen het tegen elkaar op en dat betekent ook een duel tussen Nathan Aké en Virgil van Dijk. De twee bevriende verdedigers hebben net een week met Oranje erop zitten en komen elkaar dus nu als tegenstanders tegen.

In een gezamenlijk interview met De Telegraaf spreken Aké en Van Dijk zich uit over de wedstrijd: "We zitten momenteel in twee verschillende situaties. Manchester City strijdt om de titel en wij hopen Champions League-voetbal af te dwingen. Als het fluitje gaat, is het oorlog. Daarna pakken we de vriendschap weer op en zijn er belangrijkere dingen in het leven dan voetval", stelt Van Dijk.

"Ik ben heel close met Nathan (Aké, red), ook in het dagelijks leven", vervolgt de verdediger van Liverpool. "We wonen vlak bij elkaar en we zien elkaar wekelijks. Hij speelt momenteel zo goed en blijft erg bescheiden. Ik kan daar echt van genieten."

(Onverdiende) kritiek

"Hij is een grote persoonlijkheid", is Aké ook complimenteus over zijn landgenoot. De huidige linksback van Manchester City snapt dan ook niks van de recente kritiek op de aanvoerder van het Nederlands elftal: "Kennelijk zien mensen niet hoe belangrijk hij is, zowel binnen als buiten de lijnen. We kunnen ons geen betere aanvoerder wensen."

Na het duel tussen Nederland en Gibraltar waren Ruud Gullit en Marco van Basten uiterst kritisch op Van Dijk. Vooral zijn leiderschap moest het ontgelden bij de twee oud-voetballers.

Feyenoord-doelman vertrekt