Ten Hag niet eens met kritische Engelse kranten: "Een van de beste op het veld"

Manchester United won afgelopen weekend de League Cup en woensdagavond stond er een wedstrijd in een ander bekertoernooi op het programma. Met nog ongeveer een kwartier te spelen keken de 'Red Devils' tegen een 0-1 achterstand aan tegen West Ham United, maar toen kantelde de wedstrijd volledig. Tot tevredenheid van trainer Erik ten Hag won de thuisploeg uiteindelijk met 3-1 in de FA Cup.

Na afloop verscheen de oud-trainer van Ajax voor de camera's van ITV. "Dit team heeft een hekel aan verliezen. Toen dat leek te gebeuren voerden ze het tempo op. Ze vechten altijd en proberen een manier te vinden om alsnog te winnen. Vandaag was daar een goed voorbeeld van."

Complimenten

Ten Hag prees twee van zijn aanvallers na de knappe ommekeer in de FA Cup. Jongeling Alejandro Garnacho scoorde de beslissende 2-1 in de 90e minuut en kreeg daarom de complimenten van zijn trainer. "Van te voren had ik tegen hem gezegd dat hij nu als basisspeler eens impact op de wedstrijd moest hebben. Hij maakte een geweldig doelpunt en je kon zien dat hij in het duel groeide. Hij was constant dreigend en bleef zijn tegenstander maar opzoeken."

De andere aanvaller die bejubeld werd door Ten Hag was Wout Weghorst. De Nederlandse spits werkte zich weer een slag in de rondte en beloonde dat harde werk met een assist. "Volgens mij was hij een van de beste spelers op het veld. Sinds hij erbij is hebben we pas een keer verloren. Zijn rol is heel belangrijk, dus nu moet hij dit vasthouden. Hij doet geweldig werk."

Tekst gaat verder onder de video.

Kritische kranten

Toch was niet iedereen zo lyrisch over het optreden van Weghorst als Ten Hag. Zo geeft het Manchester Evening News hem nog wel een 7, maar 'hij komt niet in de buurt van een waardevolle kans.' The Sun spant echter de kroon. Zij beoordelen het optreden van de Nederlandse spits met een 4. "Hij mist in het eerste kwartier een 100 procent kans, maar gelukkig voor hem was het buitenspel. Dat had de grootste blunder van het seizoen kunnen zijn."Ā 

Na de wedstrijd werd de loting voor de kwartfinales van de FA Cup gedaan. Daarin werd duidelijk dat de volgende horde voor de ploeg van Ten Hag Fulham is.

Feyenoord-doelman vertrekt