Erwin van de Looi laakt houding Frimpong: "Hij is kwetsbaar in het verdedigen"

Eerder deze week werd bekend wie bondscoach Ronald Koeman meeneemt naar de Final Four van de Nations League. Een opvallende afwezige was Jeremie Frimpong. De rechtsback werd wel geselecteerd voor Jong Oranje, maar bedankte hiervoor. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi laakt de houding van de Oranje-back.

Frimpong vindt zichzelf een Oranje-speler

Van de Looi, die zondagochten bij Goedemorgen Eredivisie is aangeschoven, laat weten dat hij het geen verrassing vindt dat Frimpong heeft afgemeld. "Je proeft wel een beetje hoe hij er in staat, en wat zijn gedachten zijn. Ook wel bij vorige interlandperiodes."

"Je proeft tussen de regels door dat hij vindt dat hij bij het Nederlands elftal hoort", vervolgt de bondscoach van Jong Oranje, die vindt dat de rechtsback van Bayern Leverkusen in principe niet zou misstaan in de selectie van Ronald Koeman. "Maar hij zou ook zeker niet misstaan op het EK met Jong Oranje in Georgië." Frimpong werd door voormalig bondscoach Louis van Gaal wel meegenomen naar het WK in Qatar.

Van de Looi negatief over verdedigende kwaliteiten Frimpong

Van de Looi vindt dat Frimpong op verdedigend gebied nog veel kan verbeteren. "Als je spelers selecteert dan probeer je ze in hun kracht te brengen zodat ze hun sterke punten kunnen laten zien. Ik heb Jeremie vaak gezien, en waar hij goed in is, is aanvallen. Hij maakt naam in de Bundesliga omdat hij doelpunten maakt en assists geeft. Dat is allemaal in het aanvallende gedeelte. Maar waar hij kwetsbaar in is, is verdedigen."

Feyenoord-doelman vertrekt