'Geertruida verschijnt op radar van Spaanse gigant'

Lutsharel Geertruida draait een goed seizoen in Rotterdam-Zuid en is als échte Feyenoorder uitgegroeid tot één van de steunpilaren van de ploeg van trainer Arne Slot. Gerard Moreno, een Spaanse journalist, meldt dat de verdediger in de gaten gehouden wordt door FC Barcelona.

In april van dit jaar tekende Geertruida bij en leek daardoor aan te geven nog minimaal één seizoen langer in Rotterdam-Zuid te blijven, maar dat vernieuwde contract kan nu een belangrijke troef zijn. Door het lopende contract tot medio 2026 moeten de Catalanen flink in de buidel tasten om de verdediger in te lijven. Moreno maakt melding dat de Nederlander op de lijst is verschenen, maar dat er op dit moment nog geen sprake is van concrete interesse.

Hij kan uit de voeten als centrale verdediger, maar heeft een duidelijke voorkeur voor de positie van rechtervleugelverdediger. Dit seizoen kwam hij tijdens 39 wedstrijden in actie en miste hij slechts twee Eredivisie-duels. Hij scoorde drie goals in 3.422 speelminuten. Zijn prestaties werden ook door bondscoach Ronald Koeman opgemerkt en daardoor maakte hij zijn Oranje-debuut tegen grootmacht Frankrijk. 

Geertruida naar FC Barcelona?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers