Kökçü wijst naar veelbesproken Ajacied: "In het veld merk je pas hoe belangrijk hij is"

Feyenoord-captain Orkun Kökçü heeft zich uitgelaten over Edson Álvarez. De Turkse middenvelder denkt namelijk dat veel spelers nog iets van de Ajacied kunnen leren. Hij wijst in gesprek met Voetbal International ook naar de passie en inzet van UEFA Europa League-beul AS Roma.

Kökçü kijkt naar alle kritiek die de Mexicaan van Ajax krijgt en is het daar totaal niet mee eens. "Ik heb dat gevoel nu met Edson Álvarez. Dan hoor je dat die jongen niet kan voetballen en zo. Vond ik al heel erg meevallen, maar in het veld merk je pas hoe belangrijk hij is. Het is een goede, sterke middenvelder. Het is niet voor niets dat Ajax Lisandro Martínez zo mist, dat voel ik nu ook met hem." De kersverse kampioen prijst zijn verdedigende kwaliteiten en ziet hem aan de bal ook als een goede speler.

Eerder dit seizoen bereikte Feyenoord de kwartfinale van de UEFA Europa League en speelde daarin, net als een jaar eerder in de UEFA Conference League-finale, tegen AS Roma. Ook van die ploeg is Kökçü onder de indruk en ziet hij leerpunten voor de ploeg van Arne Slot. "Soms denk ik dat wij misschien wel iets meer van dat karakter van die Italianen hadden moeten hebben om die 1-1 over de streep te trekken. Maar ja, zo zijn we simpelweg niet. Ons DNA is anders."

Voorbereiding

Naast de complimenten voor Álvarez probeert de middenvelder van de stadionclub zich ook te meten aan hem, omdat het volgens de Turk een goede voorbereiding is op de velden buiten de Eredivisie. "Door tegen hem te spelen weet je wat je ongeveer te wachten staat in het buitenland. Met hem vergeleken zijn Nederlandse spelers soms echt lieve jongetjes", aldus Kökçü.