Spaanse voetbalbestuurder Rubiales legt taken toch neer na 'kus-incident'

Luis Rubiales heeft toch al zijn taken als voorzitter van de Spaanse voetbalbond weggelegd. De bestuurder raakte in opspraak toen hij een speler van het Spaanse vrouwenelftal een kus op de mond gaf tijdens de uitreiking van de wereldbeker.

Rubiales bood eerder zijn excuses aan voor het incident. Desondanks hield de Spanjaard wel vol dat Jennifer Hermoso had ingestemd met de kus. De Spaanse speelster was het hier niet mee eens. De FIFA schorste de bestuurder daarna voor onbepaalde tijd. Rubiales meende dat hij het slachtoffer was van een hetze en zijn moeder ging zelfs in hongerstaking. De ongevraagde kus kost hem nu dus echter alsnog de kop. In een interview met Piers Morgan bevestigt Rubiales dat hij zijn ontslag indient. "Ik kan mijn werk niet voortzetten."

De Spaanse preses stelt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesprekken met zijn vader en zijn dochters. "Ze weten dat het niet om mij gaat. Enkele vrienden die heel dicht bij me stonden zeiden: Luis, nu moet je je richten op je waardigheid en doorgaan met je leven - zo niet, dan ga je waarschijnlijk schade toebrengen aan mensen van wie je houdt en de sport waar je van houdt."