Follow The Money onthult: 'Ook nieuwe hoofdsponsor Feyenoord dient als stroman van Postcode Loterij'

Na Qurrent blijkt ook Droomparken te fungeren als een stroman voor de Postcode Loterij en Feyenoord. Dat meldt Follow The Money. De Postcode Loterij heeft veel belang bij de rol van de nieuwe hoofdsponsor van de Rotterdammers. 

Een aantal maanden geleden wist FTM te berichten dat de Postcode Loterij via Qurrent miljoenen pompt in Feyenoord. Het zat zo: de Postcode Loterij is in handen van Feyenoord-fan Boudewijn Poelmann, mede-oprichter en directeur van de Nationale Goede Doelen Loterijen, waartoe de Postcode Loterij behoort. Qurrent was eigendom van Stichting Doen, dat weer door de Postcode Loterij wordt gefinancierd. 

Nieuwe constructie 

Door vermogensinjecties van Stichting Doen betaalde Qurrent jaarlijks tussen de 5 miljoen en 5,75 miljoen euro aan Feyenoord, waarmee in totaal ongeveer 20 miljoen euro goededoelengeld bij de Rotterdammers terecht zou zijn gekomen. Qurrent werd verkocht aan Greenchoice, waardoor Poelmann op zoek moest naar een nieuwe constructie. 

Die werd gevonden. Droomparken betaalt zes miljoen euro per jaar aan sponsorgeld. Om dat te kunnen betalen neemt de Postcode Loterij jaarlijks een aantal vakantiewoningen af, die als prijs dienen van de loterij. Op deze manier zijn een groot deel van de kosten gedekt. 

Postcode Loterij-speler betaalt rekening 

FTM schrijft: "Omdat de Postcode Loterij bewust te veel betaalt voor deze villa's om het shirtsponsorcontract met Feyenoord te dekken, daalt de jaarlijkse totale prijzenpot met zo'n 5 miljoen: de winstmarge voor Droomparken. De Postcode Loterij-speler betaalt de rekening voor de liefde van Poelmann voor Feyenoord."