Kijk en luister: Jan Smit haalt woedend uit naar Volendam en RvC

Terwijl Feyenoord Europees voetbalt is er bij FC Volendam een info-avond gaande. Dat is tot nu toe een stuk spannender dan de wedstrijd in Polen.

Ruzie bij FC Volendam tussen bestuur, technische staf en Raad van Commissarissen

Terwijl FC Volendam op het veld prima presteert rommelt het achter de schermen. De Raad van Commissarissen staat lijnrecht tegenover het bestuur en de technische leiding. Dit conflict gaat inmiddels zover dat beoogd vice-voorzitter Keje Molenaar na een blokkade van de Raad van Commissarissen niet benoemd kon worden en zich teruggetrokken heeft. Ook heeft Molenaar inmiddels aangifte gedaan van smaad en laster omdat de advocaat door RvC-leden 'niet integer' genoemd is in een overleg met de KNVB.

Het bestuur en het technisch hart zijn niet onder de indruk van wat de RvC wil. Zo verlengde Wim Jonk inmiddels zijn aflopende contract. Pikant detail, ook die verlenging moet goedgekeurd worden door de RvC, waar Wim Jonk al eerder naar uithaalde.

Bom barst tijdens info-avond FC Volendam

Daarmee was de info-avond erg beladen en dat bleek. De Raad van Commissarissen liet weten dat ze zich 'voor de bus gegooid' voelde.

Jan Smit gaat los over RvC zonder namen te noemen

Nu is dat al geen gezellige sfeer, maar toen moest Jan Smit het woord nog nemen. Waar een info-avond normaal gesproken voortkabbelt onder genot van een drankje en een hapje maakte Jan Smit van de bus een stoomtrein. In een woedend betoog haalt de voorzitter uit naar de Raad van Commissarissen, overigens zonder die bij naam te noemen.

De rust is dus zeker niet terug bij Volendam. De vraag is nu hoe de Raad van Commissarissen gaat reageren, zeker met de bekrachtiging van verlenging van het contract van Wim Jonk in gedachten.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.