Oud-Feyenoorder hoopt op ontmoeting in halve finale: "Zou totaal crazy zijn"

Tussen 2015 en 2021 speelde hij bij Feyenoord en zat in het kampioenelftal van het seizoen 2016/17. Bart Nieuwkoop vertrok daarna naar België waar hij momenteel speelt voor Union Sint-Gilles. Wanneer zowel de Belgen als Feyenoord de halve finale weten te bereiken donderdagavond, dan treffen ze elkaar. Dat klinkt Nieuwkoop als muziek in de oren.

"Het zou 'totaal crazy' zijn", vertelt de Nederlandse rechtsback aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb er tien jaar gespeeld en nu ben ik gewoon groot fan." Hij hoopt dat ook dat de twee clubs elkaar gaan treffen in de Europa League. De laatste ontmoeting van Nieuwkoop met de Rotterdammers weet hij nog goed: "Dat was is de voorbereiding. Dat ging mij goed af, ik heb toen gescoord."

Sprookje van Union

In 2021 stapte hij over van Feyenoord naar de Zuiderburen. Union was toen net gepromoveerd en niemand wist toen nog wat voor sprookje dat seizoen zou gaan worden. De club van Nieuwkoop kwam dichtbij een kampioenschap, na de reguliere competitie stonden zij namelijk bovenaan, maar in de play-offs was het toch Club Brugge wat aan het langste eind trok. Nieuwkoop maakte het van dichtbij mee: "De mensen wisten eerst niet waar ik naartoe ging en nu kent iedereen het. Ze zijn blij dat het goed met mij gaat."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers