Opvolger Schreuder in de startblokken: 'Heitinga voorlopig aan het roer bij Ajax'

Ajax heeft de (tijdelijke) opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder al klaarstaan. Volgens De Telegraaf wordt John Heitinga per direct overgeheveld van Jong Ajax naar de hoofdmacht.

Naar verluidt is er een klemmend beroep gedaan op de oud-verdediger om binnen één dag voor de groep te staan. De verwachting is dat Heitinga, die samen met Michael Reiziger de honneur gaat waarnemen, vrijdag de eerste training leidt. Het is nog onduidelijk voor hoe lang Heitinga aan het roer staat.

"Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training. De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer op de bank zit. Maar ik kan niks beloven", vertelde algemeen directeur Edwin van der Sar donderdagavond op de persconferentie na afloop van het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). "Als directie zijn we wel voorbereid op bepaalde situaties die zich konden voordoen".

De komst van een nieuwe trainer heeft nu prioriteit. "We zitten zonder rvc-voetbalman in een vacuüm. En Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en ik nemen de taken van de technisch directeur waar. We gaan nu in tien uur geen rvc-man en td vinden, dus komt de nieuwe trainer eerst", aldus Van der Sar.

Feyenoord-doelman vertrekt