Koeman deelt update over fitheid De Jong: "Mist mogelijk eerste duel"

Ronald Koeman heeft in de persconferentie laten weten Frenkie de Jong bij de groep te houden, zelfs als hij de eerste en eventueel tweede wedstrijd mist door zijn blessure. Wanneer de middenvelder ook de derde groepswedstrijd gaat missen, zal Koeman zijn beslissing om Frenkie bij de groep te houden heroverwegen.

Ronald Koeman deelt update over fitheid Frenkie de Jong

Frenkie traint inmiddels weer met de groep, maar de bondscoach geeft aan dat er nog wel een rem in zijn spel zit. "Iedereen is fit, behalve Frenkie. Hij was onderdeel van de groep, maar we hebben hem nog uit de duels gehouden. De volgende stap is om weer wedstrijden te gaan spelen. Dit was volgens planning, ik ben blij dat we dat hebben kunnen doen."

Een basisplaats tegen Polen is verre van zeker, zo blijkt uit de woorden van de bondscoach. "Het zou kunnen dat Frenkie de eerste wedstrijd niet haalt. Dan kun je wachten tot de tweede of de derde wedstrijd. Dat is een mogelijkheid. Ook als hij de eerste twee wedstrijden niet kan spelen, blijft hij er gewoon bij. Als hij de gehele groepsfase mist, moet ik er misschien nog eens over nadenken."

Hoe is het met de fitheid van de Nederlandse EK-selectie gesteld?

Tijjani Reijnders heeft zich samen met Teun Koopmeiners weer gevoegd bij de selectie.  "Een aantal jongens hebben richting het eind van het seizoen wat rust gehad, die kwamen uitgerust binnen. Ook waren er jongens die nog niet klaar waren voor negentig minuten volle bak, maar we hebben goed kunnen trainen. Sommige jongens zeiden dat ze dit seizoen nog niet zo hard hadden getraind, maar dat kan ook niet als je veel wedstrijden spelen. Maar daar worden spelers wel sterker van. Aan ons om dan tijdig de teugels weer even te laten vieren, om te herstellen en superfit aan de eerste wedstrijd te beginnen", vertelt Koeman.

Frenkie hoopt snel fit te zijn

Zelf hoopt de middenvelder van Barcelona fit te zijn voor de eerste wedstrijd, maar hij geeft wel aan geen onnodige risico’s te willen nemen. Zijn blessure speelt dag en nacht door zijn hoofd, geeft hij aan tijdens het programma Wij Houden van Oranje. Zelfs wanneer hij ’s nachts even naar de wc moet, is hij ermee bezig.

Lees hier meer over spelers die het EK missen door een blessure.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers