Sadilek volgende afvaller: deze spelers missen EK door blessure

Michal Sadilek, die vrijdag nog negentig minuten speelde voor Tsjechië tijdens de 7-1 overwinning tegen Malta, gaat het EK missen door een blessure. De speler van FC Twente is tijdens een hersteltraining van de fiets gevallen, waardoor hij de volgende speler is die het EK in Duitsland moet gaan missen.

Welke blessure heeft Michal Sadilek opgelopen?

Sadilek ziet zijn droom in duigen vallen, nadat hij tijdens de hersteltraining van zijn fiets viel en daarbij een snee in zijn scheenbeen opliep. De middenvelder droeg in de overwinning op Malta nog de aanvoerdersband en zal erg gemist worden. Bondscoach Ivan Hasek reageerde teleurgesteld op het nieuws dat Sadilek het EK zal gaan missen: “Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt.”

Sadilek maakte op 4 juni 2021 zijn debuut voor Tsjechië en is ondertussen 23 keer uitgekomen voor de Tsjechen. In die 23 interlands heeft hij één keer weten te scoren.

Deze spelers missen het EK door een blessure

Quilindschy Hartman (Nederland):

De Rotterdammer maakte vorig jaar zijn debuut voor het Nederlands elftal en leek goed op weg te zijn naar een basisplek. Helaas voor de linksachter liep hij in de wedstrijd tegen FC Utrecht een zware knieblessure op, waardoor hij het EK moet missen.

Marten de Roon (Nederland):

De middenvelder van Atalanta liep tijdens de finale van de Coppa Italia een spierblessure op. In een duel met een Juventus-speler greep De Roon naar zijn been, en later werd duidelijk dat het om een spierblessure ging.

David Alaba (Oostenrijk):

Oranje-tegenstander Oostenrijk moet het doen zonder sterspeler David Alaba. De verdediger van Real Madrid zit al maanden aan de kant met een gescheurde kruisband. De 105-voudig international is al sinds december in de weer met zijn kwetsuur.

Sasa Kalajdzic (Oostenrijk):

De spits van Eintracht Frankfurt, die na een slechte start van het seizoen wat meer minuten begon te maken, greep in de wedstrijd tegen SC Freiburg na tien minuten al naar zijn voorste kruisband. Later werd bekend dat de spits zijn kruisband had afgescheurd en dus het EK mist.

Xaver Schlager (Oostenrijk):

Oostenrijk moet niet alleen Alaba en Sasa missen, maar ook Xaver Schlager. De middenvelder van RB Leipzig raakte in een wedstrijd tegen Hoffenheim, net als Alaba en Sasa, geblesseerd aan zijn voorste kruisband en maakt géén duel uit van de EK-selectie. 

Francesco Acerbi (Italië):

Italië zal het dit EK moeten doen zonder routinier Francesco Acerbi. De 36-jarige verdediger van Inter Milan heeft last van een liesblessure en moet het EK noodgewdongen aan zich voorbij laten gaan.

Domenico Berardi (Italië):

De vleugelaanvaller van Sassuolo is ook niet inzetbaar. Berardi, die nog basisspeler was tijdens de EK-finale tegen Engeland, moet dit EK aan zich voorbij laten gaan door een gescheurde achillespees. Dit is niet de eerste blessure voor de Italiaan dit seizoen; hij was net teruggekeerd van een knieblessure.

Nicolò Zaniolo (Italië):

De Italianen hebben een grote ziekenboeg, want naast Acerbi en Berardi zullen zij ook Zaniolo missen tijdens het EK. De Aston Villa-middenvelder heeft in de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen een voetblessure opgelopen.

Isco (Spanje):

De oud-speler van Real Madrid liet zich dit seizoen weer van zijn beste kant zien en was een van de smaakmakers in de La Liga. Helaas raakte de 32-jarige middenvelder geblesseerd door een breukje in zijn kuitbeen.

Gavi (Spanje):

Het toptalent van Barcelona heeft, net als veel andere spelers, zijn voorste kruisband afgescheurd. De middenvelder raakte vorig jaar in november al geblesseerd en is al goed op weg met zijn herstel, maar helaas komt het EK nog net te vroeg.

Lucas Hernández (Frankrijk):

Ook Lucas Hernández gaat het EK missen door een gescheurde kruisband. Dit is niet de eerste keer dat de Fransman deze blessure oploopt; ook op het WK in Qatar scheurde hij zijn voorste kruisband. Nu was het weer raak tijdens de halve finale van de UEFA Champions League.

Otávio (Portugal):

Otávio is net als Cristiano Ronaldo vorig jaar naar Al Nassr gegaan, maar schittert door afwezigheid vanwege een spierblessure die hij op het laatste moment opliep. De aanvaller was nog opgenomen in de voorselectie, maar ziet zijn plek verloren gaan aan Matheus Nunes.

Harry Maguire (Engeland):

Ook voor Harry Maguire kwam het Europees kampioenschat te vroeg. Bondscoach Gareth Southgate besloot hem niet mee af te laten reizen naar Duitsland door een gebrek aan fitheid, waardoor zijn inzetbaarheid een groot vraagteken was.

Hoe ziet de voorbereiding van alle EK-deelnemers er precies uit? Dat vind je hier!

Feyenoord-doelman vertrekt