Oud-Ajacieden verpieteren op Duitse bank: "Ik ben niet eens tweede of derde keus"

Bayern München wist woensdagavond geen comeback te maken tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. In de heenwedstrijd verloren de Duitsers met 3-0 van de Engelsen. In de eigen Allianz Arena werd het 1-1 tussen de topclubs. In München staan vier oud-Ajacieden onder contract, waarvan alleen Matthijs de Ligt speelminuten kreeg. De andere drie verpieteren, tot hun onvrede, op de bank.

Zo kwamen Daley Blind, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch afgelopen zomer en winter naar Zuid-Duitsland. Allen krijgen weinig speeltijd en een vertrek lijkt dus voor alle drie een optie. Gravenberch zou al in de belangstelling staan van Liverpool, terwijl het contract van Blind komende zomer al afloopt. Gezien zijn geringe speeltijd lijkt de kans klein dat club en speler met elkaar door willen.

Mazraoui

Mazraoui was, met De Ligt, juist wel bezig aan een goede reeks. De Marokkaanse rechtsback knokte zich voor het WK in de basis bij de Duitsers. Toen raakte hij geblesseerd en sindsdien krijgt Benjamin Pavard weer de voorkeur. Sinds het ontslag van Julian Nagelsmann en de komst van Thomas Tuchel is de situatie helemaal verergerd voor Mazraoui. Alleen tegen SC Freiburg mocht hij, twee minuten, meedoen.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld", begint Mazraoui tegenover Abendzeitung. "Ik was basisspeler voor het WK. Nu ben ik weer topfit en krijg ik geen speeltijd meer. Ik ben niet eens tweede of derde keus", verzucht hij. Zou het daarom kunnen dat de Marokkaan München al na één jaar achter zich laat? "Het is nog te vroeg om over mijn perspectief te spreken hier. Alleen kan ik nu wel zeggen dat dat nu gewoon niet goed is."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers