'Opluchting' bij Dessers na transfer naar Rangers

Cyriel Dessers heeft getekend bij het Schotse Rangers FC. De Belgische spits, die we kennen van zijn periode in Nederland bij NAC, FC Utrecht, Heracles en natuurlijk Feyenoord, komt voor zo'n vijf miljoen over van het Italiaanse Cremonese. Op de clubwebsite laat hij van zich horen.

"Het is een enorme opluchting dat ik hier eindelijk ben. Ik heb lange en stressvolle dagen achter de rug, daarom voelt het heel goed om hier te zijn", vertelt Dessers. "De geschiedenis van de club, de fans en het stadion zijn enorm. Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer over wat hij op en buiten het veld wil en die ideeën passen bij me."

De inmiddels 28-jarige Belg werd een publiekslieveling in Rotterdam toen hij als invaller vaak wedstrijden besliste in de laatste fases. Daarnaast werd hij naarmate het seizoen vorderde steeds belangrijker voor Feyenoord. Uiteindelijk speelde hij in één seizoen 41 duels voor de club uit Rotterdam, waarin hij twintig keer trefzeker was. De helft van deze doelpunten maakte hij in de Conference League, waardoor hij topscorer werd.

Feyenoord-doelman vertrekt