Slot geeft openheid van zaken: "Al wekenlang bezig met het zoeken naar een goede buitenspeler"

Arne Slot heeft donderdagmiddag de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen gegeven, want op 6 juli kwam een groot deel van de Feyenoord-selectie weer samen. Aan de aanwezige pers vertelde de oefenmeester welke bewegingen de club op de transfermarkt wil gaan maken en vertelt over de hoop op een nieuwe aanvaller.

Te beginnen bij de ingewikkelde komst van Sebastian Szymánski. Aanvankelijk werd de Pool opnieuw gehoord, maar hij wil zelf de definitieve overstap maken naar Rotterdam-Zuid. "Sebastian heeft altijd aangegeven, dat hij ontzettend gelukkig is en hier graag zou willen blijven. We kunnen dezelfde regeling, die we vorig jaar hadden, weer uitvoeren, maar dan moet de speler ook zelf willen. Maar misschien wil de speler ook wel een permanente transfer. Als dat zo is, ben je van veel partijen afhankelijk en dat maakt het een stuk ingewikkelder."

Oussama Idrissi krijgt een nieuwe kans bij zijn officiële werkgever Sevilla en dat zorgt voor een gat in de selectie van de Rotterdammers. "We zijn als club al wekenlang heel druk bezig met het vinden van een goede buitenspeler. Het is niet zo dat we daarbij voortdurend met Oussama in ons achterhoofd zitten. We houden wel rekening met zijn kwaliteiten", aldus de oefenmeester. "We willen minimaal een gelijkwaardige speler en liever een nog betere speler voor hem terughalen."

"Als we dat niet kunnen vinden en we hebben nog steeds niemand en het zou zo kunnen zijn, dat Oussama nog vrijkomt, dan wordt hij uiteraard ook weer een optie voor ons. Maar daar is ons beleid op dit moment niet op gericht. Wij willen heel graag heel snel een heel goede buitenspeler aantrekken", vervolgt Slot.

Budget van Feyenoord

Daarbij wil hij ook een nuance aanbrengen aan de grootte van het transferbudget. "In tegenstelling tot wat de Feyenoord-supporter misschien verwacht had, is het niet zo, dat de bomen hier tot aan de hemel reiken. Dat heeft er alles mee te maken, dat er jarenlang – op de laatste twee jaar na – veel meer gekocht is dan verkocht. De afgelopen twee jaar hebben we daarin een trendbreuk kunnen doorvoeren, maar dat betekent ook dat je vanuit het verleden nog wel wat problemen hebt op te lossen. Dat we niet alles kunnen herinvesteren is een understatement."

Ook interessant