Slot houdt hoop: "Ik ga ervan uit dat zij niet zullen vertrekken"

Arne Slot schoof donderdagmiddag aan voor de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen. De trainer van Feyenoord besprak daar transfergeruchten en de nieuwe padelbaan bij de Rotterdammers.

"We hebben de padelbaan nog niet gebruikt. Ik had graag al een potje gedaan, maar ik moest naar jullie toe", vertelt de goedlachse Slot. "De baan is nog niet helemaal speelklaar trouwens, maar het is wel lekker voor de staf om fit te blijven en het hoofd even leeg te maken."

De trainer van de lanskampioen was te spreken over het niveau van zijn spelers tijdens de eerste groepstraining: "In algemeenheid zeker. Sommigen verrasten me positief, anderen zaten wat meer aan de onderkant. Veel van de jongens waren er vorig jaar ook al dus die wisten wat ze konden verwachten."

Transfers

Slot kreeg natuurlijk veel vragen over transfers bij Feyenoord. Daar speelde hij zelf ook al enigszins op in: "In het weekend komen de internationals weer terug en nu komt zeker de vraag of we die dan ook kunnen behouden?", lachte hij. "Dat hopen we in ieder geval wel, maar het is in ieder geval niet helemaal gelukt want Orkun Kökçü is al weg. Daarnaast heb ik Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski vandaag ook niet op het veld gezien."

"Ik maak me daar totaal geen zorgen over", vervolgt Slot. "Een trainer wil het liefst zijn selectie bij elkaar houden, maar zeker in Nederland is dat een utopie. Nieuwe jongens geven ook weer nieuwe energie en dynamiek. Geen club ter wereld begint met dezelfde selectie aan nieuwe seizoen."

"Als er jongens weggaan komt het ook wel weer goed. Ervaring leert dat veel van de geruchten niet kloppen. Het vervelende is dat het vaak om de beste spelers gaat. We zouden ze graag behouden omdat we Champions League gaan spelen en in pot 1 zitten. Op zaterdag als ze terugkomen zal ik met ze (Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida, red) gaan praten. Wij willen ze graag behouden en ik ga ervan uit dat ze niet vertrekken."

Feyenoord-doelman vertrekt