Feyenoord hervat groepstraining na zomerstop

Feyenoord is donderdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat de spelers eerder al een paar dagen op de club waren is er nu voor het eerst met de groep getraind. Op het trainingscomplex was nog niet iedereen erbij en waren de nodige aanpassingen te zien.

Zo is er een padelbaan aangelegd op 1908, naast de velden. Dit is gedaan na aanbeveling van trainer Arne Slot. Dat blijkt ook wel na een eerder interview van hem met het Algemeen Dagblad: "Ik wil wel heel graag een padelbaantje hier op trainingscomplex 1908. Maar blijkbaar reikt mijn invloed nog niet zover, want hij ligt er nog niet. Als we iets winnen met Feyenoord, hoor ik. Nou, wie weet." Na het kampioenschap van Feyenoord heeft de club dit verzoek dus ingewilligd.

Afwezigen

Slot had zijn groep nog niet compleet op de dag van de eerste groepstraining. Gernot Trauner en Patrik Wålemark misten de training door pijntjes, zo weet Dennis van Eersel van Rijnmond Sport. Op de persconferentie gaf Slot aan dat Trauner nog kampt met de blessure van vorig seizoen en dat de Oostenrijker er in ieder geval twee weken uit ligt.

Daarnaast waren ook de internationals, zoals Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer, nog niet aanwezig. Ook Ramiz Zerrouki was er nog niet bij. Hij kreeg van de club nog wat extra vakantiedagen. 

Feyenoord speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. PEC Zwolle is dan de tegenstander en op die dag zullen de internationals weer aansluiten bij de selectie. Wie er dan nog niet bij zal zijn is Santiago Giménez. De spits is nog met Mexico actief op de Gold Cup.

Ook interessant