Berghuis behaalt mijplaal: 300e Eredivisiewedstrijd plaatst hem in mooi rijtje!

Steven Berghuis speelde tegen SC Heerenveen zijn 300e Eredivisiewedstrijd. Een mooie mijlpaal voor de aanvallende middenvelder van Ajax. Hierin scoorde hij 107 keer en gaf hij 83 assists. Met 300 Eredivisiewedstrijden in de benen staat Berghuis in een mooi rijtje van huidige Eredivisiespelers met de meeste wedstrijden op hun naam.

Bovenaan in dat lijstje staat Lasse Schöne. De aanvoerder van NEC speelde al 411 Eredivisieduels voor De Graafschap, sc Heerenveen, Ajax en de Nijmegenaren. Hij wordt op de voet gevolgd door Jens Toornstra. De middenvelder heeft 405 wedstrijden in de Eredivisie op zijn naam staan voor ADO Den Haag, Feyenoord en zijn huidige club FC Utrecht. Dit weekend liep Toornstra een wedstrijd in op Schöne. De Deense middenvelder van NEC was niet fit genoeg voor de onderlinge ontmoeting met Jens Toornstra en FC Utrecht.

Trouw

Mark van der Maarel is de enige speler in het rijtje die al deze wedstrijden voor dezelfde club speelde. De verdediger stroomde in 2009 door vanuit de jeugdopleiding van Utrecht en bleef zijn club al die jaren trouw.  Zijn contract loopt tot de zomer van 2023 en als hij daar dus nog een jaartje aan vast weet te plakken dan is hij vijftien jaar in dienst van de Utrechters.

Bekijk hier de top-10 huidige Eredivisiespelers met de meest gespeelde duels!

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers