Complimenten voor Bosz na sterk begin: "Slaat geen verbale piketpaaltjes, maar handelt er ook naar"

Peter Bosz was niet tevreden over zijn ploeg na de 2-0 zege op FC Utrecht en vooral na de eerste 45 minuten zou het gedonderd hebben in de kleedkamer van PSV, vertelde doelpuntenmaker Noa Lang na afloop. Volgens Maarten Wijffels is de hand van de oefenmeester duidelijk zichtbaar.

De journalist van het Algemeen Dagblad concludeert na de eerste wedstrijd in de Eredivisie dat Bosz daadwerkelijk iets doet als hij en zijn staf ontevreden zijn. 'Bij PSV slaat Bosz niet alleen verbaal piketpaaltjes. Hij handelde er tegen Utrecht ook gelijk naar', schrijft Wijffels. 'Hij wisselde de helft van al zijn veldspelers en plaatst zijn eerste ingreep gelijk al in de rust. Aan de eerste acties van invaller Ismael Saibari zag je: die heeft instructies gekregen dat het anders moet.'

'De middenvelder ging als de brandweer bij het drukzetten en het vrijlopen en noteerde meteen ook zijn tweede assist van het seizoen', vervolgt hij. 'Na de winnende goal in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord bereidde Saibari nu de 2-0 voor. Yorbe Vertessen, een andere invaller, gaf het laatste tikje. Spelers als Saibari en spits Ricardo Pepi moeten de onderlinge concurrentiestrijd bij PSV voeden', besluit Wijffels.