Gerbrands reageert op actie FSV Mainz: "Belangrijk dat je met elkaar praat"

FSV Mainz besloot eerder deze week om Anwar El Ghazi op non-actief te zetten. Een social media-post over de situatie tussen de Palestijnen en Israël was de aanleiding en Toon Gerbrands maakte in zijn tijd als algemeen directeur bij PSV ook een soortgelijk incident mee.

Destijds was het Eran Zahavi die zich uitsprak over een gebeurtenis. De Israëlische spits van de Eindhovenaren plaatste een bericht vanuit zijn perspectief, terwijl ploeggenoten Pablo Rosario, Mohammed Ihattaren en Jordan Teze een bericht deelde met een pro-Palestijnse insteek. Gebrands besloot om een gesprek te organiseren en vooral niet te gaan zwaaien met sancties. "Ik was als directeur van PSV geen politiek rechter", zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb me helemaal niet bemoeid met wie er toen gelijk had of niet", gaat hij verder. "Het gaat erom dat je met elkaar praat. En ik moet zeggen: ik was toen onder de indruk van dat gesprek. Iedereen gaf, gevormd door de eigen achtergrond, zijn kijk op het verhaal. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel in de wereld. Iedereen heeft zijn eigen perspectief binnen het wereldbeeld." 

"In gesprek blijven met elkaar. Natuurlijk zijn er grenzen, maar probeer er vooral met elkaar uit te komen. Toen waren de spelers het ook niet met elkaar eens, maar ze zijn wel heel professioneel met elkaar verdergegaan. Sterker, ik zag dat de band in de selectie alleen maar beter werd", zegt Gerbrands tot slot.

Ook interessant