Transfer Van der Vaart junior ontroert zijn vader: "Traantje weggepinkt toen ik hoorde dat hij naar Ajax ging"

De zoon van Rafael van der Vaart mag zich komend jaar laten zien in de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder speelde afgelopen drie seizoenen in Denemarken. Na een stage bij Ajax heeft hij de club overtuigd om hem een contract aan te bieden.

Damian van der Vaart heeft nog een half jaar contract bij Esbjerg FB in Denemarken. Zijn Ajax-transfer is pas helemaal rond als dit contract is afgehandeld. "Het is heel leuk. Hij mocht een weekje stage lopen bij Ajax en heeft dat dusdanig goed gedaan dat ze hem een jaar de kans geven", vertelt Van der Vaart bij de NOS.

Senior pinkt traantje weg op vaderdag

Van der Vaart senior is enorm trots op zijn zoon, die in zijn voetsporen gaat treden. "Ik word er altijd een beetje ongemakkelijk van. Het is je zoon, dus aan de ene kant wil ik een beetje afstand bewaren, maar aan de andere kant moet je er niet zo panisch over doen. Je bent hartstikke trots", vervolgt Van der Vaart. "Het is nu helemaal aan hem. Hij heeft zich laten zien, maar mist nog wel veel. Hij speelt pas drie jaar bij een profclub in Denemarken. Het is aan Ajax om hem de dingen te leren die hij nog niet heeft. Toen ik het hoorde, kon ik niet ontkennen dat ik een traantje weggepinkt heb. Het is zijn droom."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers