Transfer sterkhouder Ajax onzeker: 'Club haakt af, andere gegadigde laat oog vallen op alternatief'

Edson Álvarez wil deze zomer vertrekken bij Ajax. De Mexicaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund en West Ham United. De club uit Londen rekent echter niet meer op Álvarez en heeft zich gemeld bij Fulham voor João Palhinha. Ook Dortmund kijkt rond voor een alternatief.

BVB zoekt in Italië

Ajax en BVB komen voorlopig niet tot een akkoord over Álvarez. De club uit Duitsland kijkt daarom ook rond in de kelder van de Serie A. Hjulmand, die bij Lecce nog tot de zomer van 2024 onder contract staat, is volgens BILD een makkelijker en goedkoper alternatief. De Deense controleur is voor een bedrag rond de vijftien miljoen euro op te halen bij Lecce. Ajax verlangt naar verluidt 45 tot 50 miljoen euro voor Álvarez.

West Ham pakt door op alternatief

West Ham United wil João Palhinha van Fulham FC strikken als vervanger van Declan Rice. Dit plaatst transfergoeroe Fabrizio Romano op Twitter. Edson Álvarez van Ajax gold lange tijd als belangrijk transfer-target bij The Hammers, maar de Premier League-club weet dat Borussia Dortmund steeds dichterbij een persoonlijk akkoord is. De Londenaren pakken daarom door op Palhinha, die een uitstekend seizoen doormaakt bij Fulham.

Ook interessant