PSV straft ook 'helper' van veldbestormer Dylano K.

PSV heeft ook de handlanger van Dylano K. een forse straf opgelegd. De 'helper' van de veldbestormer tijdens het Europa League-duel met Sevilla (2-0) is voorlopig niet welkom in het Philips Stadion, melden het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.

De handlanger heeft een stadionverbod van achttien maanden opgelegd gekregen, zo bevestigde een woordvoerder van de club dinsdagmiddag aan ED en Omroep Brabant. De persoon in kwestie hielp Dylano K. aan een kaartje voor PSV - Sevilla.

"We hebben gekeken met welke kaart de veldbestormer toch het stadion wist binnen te komen. Het spoor leidde terug naar de supporter die zijn eigen kaart aan Dylano K. heeft gegeven", liet PSV optekenen door Omroep Brabant. De Eindhovense club wil verder geen informatie vrijgeven over de supporter.

Dylano K. heeft een nog zwaardere straf uitgedeeld gekregen. De twintigjarige man uit Roermond is veertig (!) jaar niet welkom in het Philips Stadion. Eerder kreeg K. een celstraf van drie maanden opgelegd, waarvan één maand voorwaardelijk, voor het aanvallen van Sevilla-doelman Marko Dmitrovic.