Einde van een tijdperk: Busquets laat Barça na 18 jaar achter zich

Sergio Busquets heeft bekend gemaakt dat hij FC Barcelona aan het einde van het seizoen gaat verlaten. De middenvelder kwam op zijn zeventiende bij de club en maakte drie jaar later (in 2008) zijn debuut. Na achttien jaar bij Barcelona heeft Busquets nu besloten om een uitdaging aan te gaan.

Busquets wordt gezien als de laatste middenvelder van het huidige Barcelona uit het 'tiki-taka-tijdperk' onder trainer Pep Guardiola. Samen met Andreas Iniesta en Xavi, de huidige trainer van 'Barça', waren zij een van de beste linies op het middenveld die de wereld gezien heeft. Met superster Lionel Messi voor hen en andere sterkhouders zoals Carlos Puyol en Gerard Pique om hen heen, stalen zij de harten van vele voetbalfans over de hele wereld. Volgens Transfermarkt.nl speelde Busquets in totaal 719 duels voor Barcelona. Daarin scoorde hij achttien keer en gaf hij 45 assists.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Met de nationale ploeg van Spanje won hij in 2010 en 2012 het WK en het EK. Ook daar was hij een vaste waarde. Daarnaast speelde hij ook acht interlands voor Catalonië. Busquets, de huidige aanvoerder van FC Barcelona, scoorde daarin niet. In 2022 beëindigde hij zijn interlandcarrière voor Spanje.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano gaat 'de octopus van Badia', zoals de bijnaam van Busquets luidt, zijn carrière vervolgen in Saoedi-Arabië. Al schijnen ook verschillende clubs uit de MLS achter de Spanjaard aan te zitten. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers