Hartman als enige blije Nederlander: "Eigenlijk mag je na een nederlaag niet tevreden zijn"

Er zullen weinig tot geen Nederlanders echt blij zijn geweest met de 3-0 overwinning van Oranje op Gibraltar. Toch werd het voor een speler wel een gedenkwaardige avond. De in Schoonhoven (Zuid-Holland) geboren Niels Hartman debuteerde voor Gibraltar in een volle Kuip. "Dat mag je wel een droomavond noemen ja."

"Als kleine jongen droom je hiervan. Een internationaal debuut en dan ook nog in De Kuip. Dat is extra speciaal", glundert Hartman bij ESPN. "Een stadion van vijftigduizend man, dat had ik niet eerder meegemaakt. Dan ga je met een grote lach het veld op."

Geen cadeautje

Het was niet zo dat de bondscoach van Gibraltar hem een debuut cadeau zou doen, omdat hij van origine een Nederlander is: "Hij zei tegen mij: de wedstrijd moet het toelaten." Gelukkig voor de 22-jarige speler gebeurde dit ook, waardoor hij voor het eerst mocht uitkomen voor zijn land. "Mijn ouders en vrienden zijn er allemaal. Een historische avond dus. Eigenlijk mag je na een nederlaag nooit tevreden zijn, maar ik kreeg net allemaal felicitaties, dus dat is hartstikke leuk", sluit een blije Hartman af.

Feyenoord-doelman vertrekt