Wie is Joshua Zirkzee, aanvaller van het Nederlands elftal?

Joshua Zirkzee heeft zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal te pakken. Wie is deze aanvaller, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Joshua Zirkzee?

Joshua Orobosa Zirkzee is een Nederlandse aanvaller die onder contract staat bij Bologna. De spits breekt dit seizoen door in de Serie A en speelde in Nederland in de jeugd van Feyenoord. Met zijn lengte van 1.93 meter is Zirkzee gevaarlijk in de lucht.

Waar een wanneer is Joshua Zirkzee geboren?

Op 22 mei 2001 wordt Joshua Zirkzee in Schiedam geboren. Als jonge voetballer speelt Zirkzee in de jeugd van VV Hekelingen, Spartaan '20, ADO Den Haag en Feyenoord.

Wat is de afkomst van Joshua Zirkzee?

Geboren in Nederland, maar door zijn ouders heeft Joshua Zirkzee ook andere roots. Zo komt zijn moeder uit Nigeria en is de nationaliteit van zijn vader Nederlands.

Heeft Joshua Zirkzee een broertje?

Jordan Zirkzee (4 juli 2005) is het jongere broertje van Joshua en doorloopt een vergelijkbaar pad. Zo speelt Jordan in de jeugdelftallen van Spartaan '20 en Feyenoord, voordat hij naar Bayer Leverkusen in Duitsland vertrekt.

Waar speelt Joshua Zirkzee?

In de zomer van 2022 maakt Joshua Zirkzee de overstap naar Bologna, dat 8,5 miljoen euro overheeft voor de spits. Zirkzee komt na huurperiodes bij Parma en RSC Anderlecht over van Bayern München. Twee jaar na zijn overstap lijkt Zirkzee te vertrekken bij Bologna.

Welke prijzen heeft Joshua Zirkzee gewonnen?

Door zijn periode bij Bayern München heeft Joshua Zirkzee al een behoorlijke prijzenkast. Zo wint hij in Duitsland drie keer de titel, de binnenlandse beker en twee keer de supercup. Daarnaast mag Zirkzee zich winnaar van de Champions League en UEFA Supercup noemen. Met Bayern München II wint Zirkzee nog de 3. Bundesliga en de Regionalliga Bayern.

Wat is de marktwaarde van Joshua Zirkzee?

Met een doorlopend contract tot medio 2026 wordt de marktwaarde van Joshua Zirkzee in juni 2024 op 50 miljoen euro geschat.

Speelt Joshua Zirkzee in het Nederlands elftal?

In de zomer van 2024 wordt Joshua Zirkzee alsnog opgeroepen om met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland te gaan. Daar wacht zijn debuut voor Oranje. Eerder droeg Zirkzee al de shirts van diverse nationale jeugdelftallen.

Heeft Joshua Zirkzee een vriendin?

Samen met Celina Kerr vormt Joshua Zirkzee al enkele jaren een gelukkig stel.

Feyenoord-doelman vertrekt