PSV-fans doen oproep aan technisch directeur: 'Haal hem naar PSV!'

PSV staat momenteel op een gedeelde derde plek in de Eredivisie, is uitgeschakeld in Europa, maar lijkt zich wel te kunnen plaatsen voor de bekerfinale. De Eindhovenaren maken een rumoerig en teleurstellend seizoen door en daardoor heeft de achterban een transfersuggestie gedaan: Branco van den Boomen.

De Nederlander speelt momenteel in de Ligue 1 met Toulouse FC. De centrale middenvelder heeft het goed naar zijn zin in Frankrijk en straalt dat ook uit op het veld, want tot dusver scoorde hij vijf goals en gaf hij zeven assists op het hoogste niveau. Vorig seizoen wist Van den Boomen te promoveren met zijn huidige werkgever en ook toen had hij een gigantisch belangrijk aandeel in het elftal. Met twaalf goals en 21 assists had de 27-jarige rechtspoot een grote invloed op het resultaat.

De middelste linie van PSV lijkt te gaan veranderen, want onder andere Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez lijken te vertrekken aan het einde van dit seizoen. De Ivoriaan lijkt tientallen miljoenen op te gaan leveren en PSV-fans willen zien dat technisch directeur Earnest Steward dat geld investeert in Van den Boomen. Clubwachter van de Eindhovenaren, Rik Elfrink, maakt melding van een opgehangen spandoek in het Philips Stadion.