PSV'er kan rekenen op lof: "Hij deed mij denken aan Riquelme"

Malik Tillman maakte gisteren zijn basisdebuut voor PSV. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakte een erg goede indruk op Aad de Mos. De analist heeft veel lovende woorden over voor de Amerikaan in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Tillman, die zich vorige week nog versliep en daarom niet bij de selectie zat, mocht zaterdag voor het eerst beginnen onder Bosz. "Ik wist niet dat hij zó goed kon voetballen", aldus een enthousiaste De Mos bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb mijn vingers erbij afgelikt, wat die man liet zien. Zijn fluwelen balbehandeling deed mij denken aan Riquelme. Hij speelt alle ballen vooruit in de loop."

"Dit is helemaal zijn positie nu, ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League. Het is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken als je liefhebber bent. Mijn vraag is waarom hij bij Rangers en Bayern München niet is geslaagd. Dat heeft met één ding te maken: handelingssnelheid in de grote wedstrijden", vervolgt De Mos, die zich afvraagt of Tillman zich staande zal houden in de Champions League. "Ik ben benieuwd of hij het tegen Sevilla en in andere grote wedstrijden ook kan uitvoeren op deze manier. Ik denk van wel, want hij is goed omgeven. Hij krijgt de ballen op tijd ingespeeld van Veerman en kan dan de beslissende pass geven." 

Ook interessant