Wieffer grapt na Oranje-uitschakeling: "Normaal verliezen we hier niet zo vaak"

Mats Wieffer verloor woensdagavond na 120 minuten van Kroatië met het Nederlands elftal en baalde er enorm van. De middenvelder was volgens veel kenners één van de lichtpuntjes, maar zelf blijft hij rustig onder alle complimenten. 

"Normaal verliezen we hier niet zo vaak'', begint Wieffer na afloop in De Kuip tegenover Ziggo Sport. Hij dacht na de late gelijkmaker van Noa Lang dat zijn ploeg het nog om kon draaien. ''Toen die 2-2 viel dacht ik wel dat wij er beter in zaten. Mooi klote ja. Zij hadden misschien wel iets meer beweging, waardoor het ook lastig werd om echt druk te zetten. Uiteindelijk zie je dat we meer opportunistisch gingen spelen en ik denk dat dat wel goed was."

De middenvelder van Feyenoord speelde zijn tweede wedstrijd voor de nationale ploeg en kreeg direct te maken met een wereldster, namelijk Luka Modric. "Je ziet natuurlijk wel dat ze veel ervaring hebben en het zijn echt drie wereldtoppers waar je tegenover staat. Voor mij zijn dit wel mooie wedstrijden om mezelf te ontwikkelen en proberen die stap te maken. Er moet nog veel gebeuren maar ik denk dat ik redelijk heb gespeeld, maar daar koop ik vandaag niet veel voor."

Ook interessant