Terug op het oude nest: Kuyt gaat aan de slag bij Quick Boys

Dirk Kuyt keert terug op het oude nest. De onlangs als profvoetballer gestopte Katwijker gaat aan de slag bij Quick Boys, de club waar hij opgroeide. Kuyt gaat voor zijn trainersdiploma stage lopen bij het eerste elftal en hij zal ook meetrainen met het vlaggenschip. Dat bevestigt technisch manager Gert Aandewiel.

De 36-jarige oud-international zal enkel gaan meetrainen en niet meer tijdens wedstrijden in actie komen, benadrukt Aandewiel. "Kuyt zal niet bij ons in het eerste elftal gaan spelen, zoals werd gesuggereerd", zegt hij op voetbalindebollenstreek.nl. Kuyt zet in op de UEFA A-licentie, het niveau waarop Quick Boys nu actief is. De voormalig Feyenoorder zal in Katwijk de cursus doorlopen, aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden en lessen volgen bij de KNVB. "Als hij terug van vakantie is, zullen we rustig alles gaan bespreken hoe we het gaan doen", aldus Aandewiel.

Terugkeer

Kuyt speelde in de jeugd voor Quick Boys, waarna hij de club in 1998 verruilde voor FC Utrecht. Hij bleef in de jaren dat hij weg was wel betrokken bij de club, zo probeerde hij vorig jaar nog een opstootje te sussen bij een wedstrijd van 'zijn' club.