‘Steijn heeft bewust op breuk bij Ajax gespeeld’

Valentijn Driessen heeft het vermoeden dat Maurice Steijn met opzet een breuk bij Ajax heeft geforceerd. De trainer, die eerder deze week ontslagen werd, zou zich verraden hebben gevoeld door Hedwiges Maduro en Steven Berghuis. Hij zou om een vertrek van het tweetal hebben gevraagd. 

In de Kick-Off podcast van De Telegraaf wordt de situatie rond Steijn nog eens besproken. "Ik heb sterk het idee, maar dat hebben we niet boven water kunnen krijgen, dat Steijn dit bewust heeft gedaan. Als je vraagt om de sterspeler, die vijf of zes miljoen euro waard is, en de assistent-trainer, die voor zes ton is weggehaald bij Almere City en een dik contract heeft gekregen, dan kun je niet verwachten dat een bestuur van Ajax voor de trainer kiest die nauwelijks punten heeft gehaald en geen elftal kan neerzetten. Dat gaat er bij mij niet in”, stelt Driessen. 

Volgens Driessen wist Steijn dit zelf ook. "Hij loopt lang genoeg mee in de voetballerij om te weten dat Ajax nooit aan die eis zou voldoen, dus ik heb wel sterk het idee dat hij dit erin heeft gebracht om toch op de een of andere een breuk te forceren. Als hij zelf die breuk had veroorzaakt door te zeggen: ik stap op. Dan sta je qua afkoopsom niet sterk. Ik heb het idee, en dat hebben we niet uit de gesprekken kunnen opmaken, dat hij dit bewust zo heeft gespeeld."

Ook interessant