'K*t-amateurploeg'-uitspraak Fortes opgerakeld na bekerechec tegen Quick Boys

De gewaagde uitspraken van De Graafschap-aanvoerder Jeffry Fortes is na afloop van de bekeruitschakeling tegen de amateurs van Quick Boys onderwerp van gesprek op sociale media.

Na afloop van de bekerzege op FC Emmen (2-0) in de eerste ronde van de KNVB Beker eind oktober gaf Fortes voor de camera van ESPN zijn wens voor de volgende tegenstander door. "Doe maar een k*t-amateurploeg", luidde het antwoord.

Quick Boys kwam uit de koker. De tweededivisionist trakteerde De Graafschap, met Fortes in de basis, dinsdagavond op een 2-0 nederlaag op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk. Na afloop haalden enkele kijkers de 'k*t-amateurploeg'-uitspraak van Fortes aan. Een greep uit de reacties...

Jeffry Fortes trending op X (TEKST GAAT VERDER ONDER DE POSTS)

De supportersvereniging van Quick Boys haakte ook nog in op de uitspraak van Fortes door een ludieke sjaal op de markt te brengen. "Volgens mij bedoelde hij het niet eens zo verkeerd hoor, maar zo’n uitspraak is natuurlijk koren op de molen voor ons, als supportersvereniging zijnde. Het is ludiek bedoeld. Maar ze vliegen over de toonbank. Ik had toevallig net nog iemand van De Graafschap aan de lijn. Die wilde er ook graag eentje hebben", zo vertelde Johan Zuijderduijn, die verbonden is aan de supportersvereniging, onlangs aan het Leidsch Dagblad.

Fortes verscheen na afloop van het duel met Quick Boys wederom voor de camera van ESPN. "Ik neem het als een man. Wat ik goed heb gedaan vandaag: een bijdrage geleverd aan de merchandise", reageerde de 34-jarige verdediger sportief.