Zerrouki omver geblazen in De Kuip: "De spelers bleven maar rennen"

Ramiz Zerrouki kwam tijdens de open dag van Feyenoord als één van de nieuwe spelers uit de welbekende helikopter gestapt en de middenvelder moet het vertrek van Orkun Kökcü doen vergeten in Rotterdam-Zuid en omstreken.

De Algerijn werd al langer gelinkt aan Feyenoord, maar in een eerder stadium kwam er geen akkoord tussen de club en FC Twente. Inmiddels zijn de onderhandelingen alweer een tijdje achter de rug en noemt Zerrouki in gesprek met Voetbal Internatonal hoe hij de wedstrijd in De Kuip dit seizoen heeft ervaren. "Feyenoord was vorig jaar de enige ploeg waartegen ik heb gespeeld en waarbij ik na zeventig minuten dacht: oppassen geblazen. De spelers bleven maar rennen. Bij andere teams keek je naar het scorebord en wist je wel dat je ging winnen; even gas geven en het was voor mekaar."

De passie en strijd bij Feyenoord hoopt hij komend seizoen ook uit te kunnen dragen op het veld en dat is zijn doel. "Ze konden het opbrengen te blijven gáán. Voor mij is dát waar ik hard voor wil gaan werken. Ik weet dat ik het kan, nu krijg ik de kans. Daarbij wil ik me ook in het laatste gedeelte van het veld ontwikkelen, bepalender zijn. Bij een club als Feyenoord kom je vermoedelijk als middenvelder vaker in die zone, maar natuurlijk hoor je te zeggen dat alles aan je spel beter kan."

''Op mijn positie moet je wel technisch goed zijn onderlegd, tactisch snel kunnen denken en ook fysiek je mannetje staan. Ik zou me aanvallend best wel wat meer willen laten gelden, dat is ook een van de redenen waarom ik gekozen heb voor Feyenoord. Ik denk dat deze trainer mij daarbij kan helpen. Ik probeer zo goed mogelijk een verbinder te zijn in het veld", besluit Zerrouki.

Ook interessant