In beeld: PSV heeft beste seizoenstart sinds 2018

PSV is het nieuwe seizoen sterker dan ooit begonnen. De club slaagde er voor het eerst sinds 2018 weer in om de eerste vijf wedstrijden allemaal met een zege af te sluiten. Met een doelsaldo van 17-1 toont de club uit Eindhoven klaar te zijn voor de titelstrijd. 

De afgelopen vier seizoenen lukte het keer op keer niet om de eerste vijf wedstrijden allemaal te winnen. Vaak liepen de Eindhovenaren tegen een gelijkspel aan in één van deze vijf wedstrijden. In het seizoen 2018/2019 zette PSV haar winstreeks van 5 met een doelsaldo van 21-3 onder trainer Mark van Bommel uiteindelijk voort tot en met speelronde 13. Alle 13 wedstrijden werden gewonnen, maar in speelronde 14 moest het buigen voor Feyenoord (2-1). Ondanks de goede start eindigde PSV uiteindelijk op de tweede plek met 83 punten, drie punten minder dan Ajax, dat met 86 punten kampioen werd.

PSV wist dit seizoen achtereenvolgens af te rekenen met FC Utrecht (2-0), Vitesse (1-3), RKC Waalwijk (0-4), NEC (4-0) en Almere City (0-4). Aankomende woensdag volgt er een thuisduel met Go Ahead Eagles. Mocht PSV het winstrecord van 2018 willen verbreken, dan moet het naast een winstpartij tegen Go Ahead Eagles, in ieder geval nog winnen van FC Volendam (thuis), Sparta Rotterdam (uit), Fortuna Sittard (thuis), Ajax (thuis), Heracles Almelo (uit), PEC Zwolle (thuis), FC Twente (uit) en Feyenoord (uit).

Ook interessant