Taylor erg gecharmeerd van ploeggenoot: "Echt een complete middenvelder"

Kenneth Taylor hoopt de crisis bij Ajax zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten. Ondanks de malaise in Amsterdam houdt de middenvelder de moed erin.

"Het is natuurlijk niet leuk, voor geen enkele Ajacied. Maar we zitten er wel in, dat is de realiteit", vertelt Taylor in gesprek met Ajax TV. "We zijn erop gebrand om er zo snel mogelijk uit te komen met elkaar. Dat merk je op de trainingen wel. Natuurlijk praten we erover met elkaar. We zeggen tegen elkaar dat we door moeten gaan en niet mogen opgeven. We geven elkaar veel moed, zodat we er zo snel mogelijk uit komen".

Ajax speelde vorige week donderdag in de groepsfase van de Europa League met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. Taylor viel mede door een treffer in positieve zin op. "De trainer zegt vaak tegen mij dat ik daar moet komen. Dat laat hij ook in beelden zien: nu moet je hier zijn, of daar. Sowieso heb ik met Brian Brobbey wel die klik, dat we vaak onder elkaar spelen".

Doordat de Ajax-selectie dit seizoen voor een groot deel uit nieuwe spelers bestaat, is de pas 21-jarige Taylor een van de ervaren jongens binnen de groep. "Ik probeer zo goed mogelijk met de nieuwe jongens om te gaan, ze te coachen en met ze te communiceren. Uiteindelijk is het iets waar we allemaal in zitten, dus we moeten er ook samen uit zien te komen".

Het achttienjarige talent Silvano Vos laat een goede indruk achter op Taylor. "Het is heel leuk, want het is ook een jongen van de jeugd. Dat is iets waar Ajax voor staat. Hij is sterk aan de bal, kan goed draaien en heeft een goede inspeelpass. Ik denk dat hij echt een complete middenvelder is".